"Ditt barn är inte du"

Text tagen ur tidningen Innebandymagasinet.

"Ditt barn - inte du. Visst, du hade blivit enen stjärna om det inte vore för den där meniskskadan på 80-talet. Men nu är det inte dig det handlar om längre. Låt ditt barn ha sina egna drömmar, inte tvingas uppfylla dina."
'
"Var realistisk! Det är mindre bra att sälja på sitt barn en falsk verklighetsbild. Det kan leda till att barnet i slutändan ställer för höga krav på sig själv. Då är riskerna till besvikelse och därmed stopp med innebandyn större. Glöm inte att det bara föds en Wayne Gretzky varje decenium."
'
Nu handlar ju dessa stycken om innebandy - som min lillebror utövar - men oj vad jag bara såg "PONNYFÖRÄLDER" medan jag läste detta. Liknande texter borde sitta uppspikade på stora tavlor runtom på Sveriges ridklubbar!
'
Så många föräldrar som skulle behöva höra detta. Man ser på tävling efter tävling hur dessa föräldrar pushar sina barn (och deras ponnyer) till det allra yttersta och ropar och skäller och lägger på onödigt höga krav för att de vill att deras barn ska lyckas med något som dom själva aldrig uppnådde. Och det värsta är att man ser hur barnen tar efter sina föräldrars beteende, tänk när de får egna barn i framtiden?
Nej! Folk borde tänka över kraven de ställer mera. Det är ju barnen far ju illa i slutändan! I alla sporter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0