Lights in Alingsås

Igår var jag iväg på Lights in Alingsås med Markström och familj, självklart följde kameran med!
Sniffe är lääskig ^^

Pelle 31/10 2011

Jag kan nog bara säga ett ord om dagens ridpass: awesome! Han var SÅ duktig! Jobbade med ställningen och han lossnade så himla fint efter ett tag, han var som smör. Nog för att jag inte kommer kunna gå imorgon pga träningsvärk men jag är sååå nöjd!
Som alltid kan ju ens egen ridning förbättras, det kände jag särskilt idag, gudars vad jag behöver träna och rida för instruktör, ha skaffat mig så himla många ovanor!!
Älskade bestehesten ♥

Pelle 29/10 2011

Gick en sväng i skogen bakom kyrkogården och myste lite. Han var sjukt ofokuserad idag, medan vi stod och myste, (eller, jag försökte mysa, ponnyn ville äta...) hoppade han plötsligt till för att det kom några och promenerade bakom oss...fail :P
Körde ändå på med en del ledarskap, han tyckte det var sååå jobbigt och var ganska trotsig, lite irriterande eftersom jag inte riktigt kom på nåt bra sätt att få honom fokuserad på nånting alls.


Imorgon blir det iaf ridning, hoppas han är mer med och har sparat lite koncentrationsförmåga tills dess!


Photoshoot

Här kommer några bilder från ett shoot jag hade tillsammans med Nathalie och hennes hästar Pompeji och Charlie SM.
Enjoy!
Nathalie och Pompeji :)
Taggad Charlie före shooten ^^

Uppdatering

Under tiden utan internet har det flutit på som vanligt i övrigt.
Pelle trivs super med sina nya hagkompisar, och skadan på benet är inga direkta problem heller. Han haltade lite en dag då han brallat runt en massa i hagen, men dagen efter hade det gått över. Tog det ändå lite lugnt ett par dagar för säkerhets skull.
Jag har börjat fokusera mycket på ledarskapsövningar och det går också bra, förutom att ponnyn blir lite ofokuserad när han tycker det blir tråkigt.
Här kommer några bilder :)
Vi kämpar på, och snart blir det återbesök på Skara hästklinik för att kolla upp benet igen. Hoppas, hoppas det har läkt som det ska!

FÖRLÅT FÖRLÅT!

Förlåt för den allmänt döda bloggen!

Jag har inte haft tillgång till internet på mer än en vecka, så där har ni förklaringen till dödheten! Men förhoppningsvis får jag igång saker och ting under helgen.
Detta är bara en snabb uppdatering, men nu vet ni att jag inte gått och dött eller så ;)




Pelle 18/10 2011

Otroligt nog var det uppehåll när jag kom till stallet!

Ponnyn hade varit duktig och motionerat sig själv idag. Jag fick höra att han varit skogstokig strax före jag kom och bockat runt och varit allmänt räcerhäst.
När jag kom och hämtade honom kom han travande, med luggen flygande och vild i blicken. Han halvt om travade, halvt om taktade hela vägen in till stallet, han kunde lika gärna varit en stissig 5-åring! Sötponnyn ♥
Blev ingen direkt massage eftersom han redan var så varm efter att ha sprungit, så det blev en lång rykt och massa mys istället. Vi delade en apelsin och jag redde ut hans svans riktigt ordentligt. Jag förstår inte hur han lyckas lera ner den så fullständigt!

Pelle 17/10 2011

Skrittade längs vägen mot Sörbo. Ganska kravlöst, kände mig noll motiverad til att hitta på något särskilt.
Han kändes lite slö i början, men kom igång efter en liten stund. Han kändes mycket tillfreds, innan har han varit bökig och haft myror i brallan tex inte velat stå still i halter osv, men nu var han liksom bara...lättad på något vis. Jag är säker på att det beror på att han får gå med sina nya hästkompisar :D

Härligt väder...

Jag är nästan rädd att jag ska behöva simma till stallet, satan vad det regnar!
Blir helt klart ingen ridning om det ska vara såhär. Men en lång härlig rykt och lite massage ska ponnyn få iaf. Ni får höra mer när jag kommer tillbaka hem, om jag inte drunknat på vägen!


Bild från 2008


Pelles nya kläder

Idag skulle jag och mamma åkt till Hööks för att köpa ett par täcken till Pelle. Men min kära mamma, som har smålänskt påbrå gick in på Ekohallen innan hon skulle hämta mig på jobbet för att se om hon inte kunde hitta något billigare. Och hon hittade ett fleece- och ett regntäcke, jättefina båda två :D

Fleecetäcke från Horse Life
149 kr
Stl. 125


Regntäck från Haglunds
399 kr
Stl. 125

Visst blev han fin? :D

Pelle/bilder 16/10 2011

Det har ju varit lite dålig uppdatering i helgen, så jag kompenserar detta med en liten bildbomb ;)
¨
Var ute och gick med Pelle på förmiddagen, han var riktigt jobbig och ouppfostrad! Gick emot grimman, ville inte stå stilla och knuffades och klev runt. Så vi gick en runda runt kyrkogården och sen släppte jag ut honom i hagen direkt, jag var alldeles för trött för att orka bråka med honom.
'
Senare på dagen släppte vi ihop honom med Indy och Princess, det gick hur bra som helst! Så nu ska han få gå med dem och de ska förhoppningsvis bli bästa kompisar :D
Här kommer bilder!
Min vackra ♥
Pelle och Indy hälsar :)
"PIIIIIIIP!"
Sessan tycker den gula ponnyn är konstig ^^
Suddig </3 men ändå ^^

Mindre vackert

Ni vet sånadär vackra fina bilder man får på sin häst? Idag fick jag i stort sett bara såna haha! Tog en promenad med honom runt kyrkogården och tränade mycket lydnad från marken och trickade lite. Nu kan ju Pelle bara ett trick ordentligt men ändå ^^
Yäääy motiverad ponny :P
Min flodhäst X)
Pelles trick: vacker hov ^^
HAHA ponnyn njuter av sin belöning i form av ett päron X)
Min vackre fuling ♥

Pippi - min läromästare.

Sommaren 2010 jobbade jag på Fun City Varberg. Där träffade jag Pippi, en 1-årig amerikansk miniatyrtjej som bodde med sina föräldrar i parken.
Hon var väldigt lite hanterad, och när jag fick reda på det gick jag raka vägen till min chef och frågade om inte jag kunde få pyssla om hela den lilla minifamiljen efter jobbet. Och så blev det oxå.
Första gången jag träffade Pippi på nära håll hade hon tagit soig ut ur hagen och stod och betade bakom piratslottet i parken. Hon såg ut som en riktig vildhäst med rufsig, tovig päls som hängde ner under magen och på sidoarna. Och jag fick INTE komma närmare än 5 meter, då hotade hon mig med bett och sparkar och sprang iväg.
Den första veckan fick jag koncentrera mig på att bli kompis med Flow och Vanessa, hennes mamma och pappa. Jag fick bli roliga tanten som kom med godis, och steg för steg kom Pippi närmare, och i slutet av veckan kunde jag sträcka ut handen och mata henne. MEn jag fick inte titta på henne och inte göra några snabba rörelser, då högg hon i luften och sprang iväg.
Jag började gå promenader med familjen, och Pippi fick gå med lös. Vi stannade alltid till och vilade på ett ställe, och ibland när jag satt med ryggen till kunde Pippi komma fram och nosa mig i bakhuvudet, men bara om jag satt helt stilla. Jag lärde mig snabbt vikten av tålamod och att vänta.
Pappa Flow,  Pippi och mamma Vanessa


En dag, av en ren slump egentligen, kom jag åt att klia Pippi på rumpan, och med all gammal tovig päls som hänge där så tyckte hon det var helt underbart skönt! Den dagen blev hennes tillit för mig mycket större, men jag var fortfarande tvungen att vara väldigt försiktig och inte röra mig för snabbt. Något jag aldrig riktigt lyckades med var att få klappa henne i ansiktet. Hon var nyfiken på det och lät en sträcka fram handen, men när man började klappa blev hon osäker och tog till tänderna.
'
Jag började successivt försöka vänja henne vid borstar, grimmor och grimskaft som hon fick titta på och leka med. Ibland satt jag bara i hagen och tittade på henne, lärde mig läsa minsta signal, se hennes helhet. Och kom hon fram så satt jag nästan helt stilla och bara pratade med henne, passade på att klia henne och dra bort tovor. Och allteftersom jag lyckades klia bort päls och tovor såg hon mer och mer ut som en riktig häst!
'
'
Parkägarna tyckte det var helt otroligt att jag kunde komma så nära familjen, då både Pippi och mamman Vanessa kunde vara riktiga pissmärrar, särskilt Vanessa. Ville hon inte så VILLE hon inte! Jag såg mycket av det i Pippi.
En dag var jag iväg och köpte några minigrimmor som familjen fick. Även en till Pippi. Den veckan satt jag en timme om dagen och tränade med grimman, och den gick nästan att sätta på tillslut, tills jag klantade mig, blev för otålig och vi fick börja om från ruta ett igen.
Som tur var så förlät hon mig ganska snabbt men hon var ändå misstänksam i över en vecka innan hon var helt tillbaka igen. Då insåg jag verkligen vilken tur - och jag kallar det tur mer än skicklighet -  att jag faktiskt fick komma så nära som jag fick, att jag hade lyckats trycka på de rätta knapparna och få hennes förstroende.
'
Här är ett praktexempel på hur det kunde se ut när jag satt inne i hagen. Pippi vill INTE bli klappad i ansiktet!


Minne ♥ Den dagen var hon så himla närgången och ville bli kilad och kelad med, jag blev nästan lite rör :')
'
Mot slutet av sommaren kändes det hemskt att behöva lämna dem. Men jag kände mig oändligt stolt över vad jag ådstakommit under de månader jag spenderat tillsammans med Pippi. Den raggiga vildhästen hade blivit en riktig häst, även om det fortfarande fanns saker att jobba på, som att hon skulle lita på andra människor tex. Hon hade fått på sig sin första grimma, vilket jag tyckte var helt fantastiskt! Och Pippi lärde mig så oändligt mycket om tålamod, kroppskontroll/språk, att se de små signaler som hästarna hela tiden sänder ut till oss, men vi många gånger inte kan tyda.
Jag växte i mig själv med Pippi, precis som hon oxå växte.

Pelle 12/10 2011

Bestämde mig för att rida med grimma, det har funkat super innan och jag ville mest kolla så att det fortf verkade så. Just nu har jag inga pengar, men jag ska spara ihop till et riktigt hack!
Iaf, det gick hur bra som helst, gjorde mycket halter och böjde lite på honom. När vi just skulle börja gå hemåt möter vi ju självklart en bärgningsbil (hurra...) och Pelle får spelet. Ena stunden var vi påväg ner i diket, andra stunden dansade vi runt ute på vägen. Han fnyste och frustade och reagerade på minsta ljud efteråt. Stackars ponny, han visste inte vart han skulle ta vägen, jag fick ägna större delen av vägen hem till att försöka lugna honom.
Nu hoppas jag verkligen inte att skadan går upp pga dagens äventyr, jag får hålla koll på det och kanske ta det väldigt lugnt ett par dagar. Bad en av de andra tjejerna i stallet att kolla på honom när vi kom hem för säkerhets skull och hon såg inget konstigt så, men man vet ju aldrig.
Hurra för mobilbilder :P

Jonas Jo 11/10 2011

Idag hade jag hand om mammas ridlektioner på jobbet, de skulle ha uteritter.
Jag red med den lite duktigare vuxengruppen ut i skogen på Jonas Jo, en kallblodstravarkille som ägs av Linnéa Markström. Han är en härlig kille med en del motor.
Vi red längs ett av elljusspåren ute i skogen, men en sträcka hade inga lampor, så vi red med månen som enda ljuskälla. Det var faktist riktigt mysigt och Jonas var varken tittig eller mörkrädd, han var mest pigg och ville springa.
Han skötte sig riktigt bra trots att han blev lite stark vissa stunder. När vi var nästan hemma igen blev han dock rädd för ett plask i ett vattendrag och hoppade iväg lite, men äsch, jag var ändå ganska stolt över att vi litade såpass på varann att vi kunde rida i beckmörkret utan att vi blev uppätna av spöken.
Det var en alldeles speciell känsla att rida nästan utan att kunna se, att sätta nästan all sin tillit till hästen och verkligen känna hästen under sig. Kort sagt är jag nöjd med turen!
Jag och Jonas i augusti :)

~

Whenever you´re close to me
You´re like the sun
You feel like the sun
And everyday you´re telling me
I am the one who make you shine



Pelle 10/10 2011

Det var helt fruktansvärt ruggigt väder när jag kom till stallet idag, och jag kände mig så fruktansvärt omotiverad att ge mig ut och rida så jag gav Pelle en timmes massage istället. :)
Han tyckte det var sjukt tråkigt att stå still på gången så länge, men han verkade tycka att massagen var ganska skön. Upptäckte att han satt fast nåt helt hemskt i bogarna, vilket iofs inte är så konstigt med tanke på att han inte rids ordentligt nu. Men jag funderar på att fortsätta massera runt bogarna regelbundet så kanske han blir lite mjukare.
När jag var färdig med massagen borstade jag en omgång oxå och tog sedan med honom och gick till kyrkan och tillbaka, mest för att vara säker på att blodet strömmade ordentligt i benet där skadan sitter.
Väl inne igen fick han på sig ett fleecetäcke för att han inte skulle stelna till i musklerna för snabbt och en tuss hö, b-vitamerna och en knäckis. Då hade jag en nöjd ponny :)

Höstfotografering - Deloitte N. Touche & Catrine

Här kommer mer bilder från gårdagens fotografering.
Kom ihåg att ALLA bilder är copyright!

Svar på frågestunden

Jag fick bara två frågor i frågestunden, men jag svarar på dem ändå :)
Båda frågorna ställdes av Mimmi Edman.
Vad är det hos fjordingar som du föll för?
När jag var liten tyckte jag alltid de var så söta med sitt speciella utseende och stubbmanar. Nu när jag är äldre är det mer deras särdrag som jag faller för. De är självständiga och envisa men samtidigt tillgivna och ömsinta på sitt eget lilla vis. De är mångsidiga och kan användas till nästan allt. Dessutom tycker jag att de är alldeles lagom i storlek för mig, som inte är så stor.
¨
Vad har du för planer med Pelle kortsiktiga och långsiktiga?
Mina kortsiktiga planer med Pelle är att han ska bli bra i sitt ben och sättas igång ordentligt.
Mina långsitktiga planer är att Pelle ska vara frisk och att vi ska ha kul ihop så länge han orkar och vill. Vilket jag hoppas blir många år till.

Litet smakprov.

Idag hade jag ett photoshoot med Catrine och Looydn. Här får ni ett litet smakprov! :)

Pelle 9/10 2011

Bestämde mig för att rida ett ganska tempoinriktat pass idag, inte för snabbt, men lite mer än bara lufs, som det har varit ganska mycket nu. Red en runda som brukar ta ca 35 minuter, men vi red den på ca 25, duktiga :)
Han kändes fortfarande lite loj och ofokuserad, men mycket bättre än igår.
Har även börjat stretcha honom lite mer ordentligt nu, har tagit det väldigt försiktigt med det (som med allt annat oxå hahaha). Han tycker det är lite konstigt att jag håller på att sträcka ut ben och hals på honom, men vad gör man inte för en godisbit ;)

Pelle 8/10 2011

Red en liten klätterrunda idag. Han kändes väldigt ofokuserad och gick och släpade fötterna efter sig, snubblade och var allmänt off. Men det gjorde inte så mycket, han skötte sig ändå bra. Stannade och pratade med en liten tant som tyckte han var så söt och såg så mysig ut. Han gullade till sig lite extra i hopp om att kanske få nån godbit men lilla tanten hade inget, vilket gjorde honom lite besviken, haha söthästen.
När vi kom hem fick han sig en ordentlig genomkörare med ryktskrapan, vilket han  tyckte kliade helt underbart skönt!

Bilder 8/10 2011

Tog med mig kameran upp till BRS idag och knäppte några bilder. Enjoy!
Pompe och Lillemannen busar :P
Slääpte ihop Indy och Älskehesten idag med :) Gick väldigt odramatiskt. De pep lite, och sen ställde de sig och åt på varsin sida paddocken ^^
Rullarulla
Lite speedad Indy :)
Finkillen :)
Pelle var ju såklart oxå tvungen att rulla sig. Dock stod jag i väldigt fel vinkel känner jag :P
Hmm rund ponny? ^^
Världens vackraste ♥ Jag älskar dig.
Knäppis-Colin ^^
:)
Wille :)
Colin skulle komma fram till mig och hälsa men lyckades köra näsan i eltråden, så han var tvungen att springa till mamma och lipa lite :P
HAHA flygande Wille X)
'
Fina Wille :)
Stackars Colin har fortf ont i näsan ^^

Vad vill ni?

Ja, vad vill ni läsa? Vad vill ni se här på bloggen?
Videos? Bilder? Åsiktsinlägg?
Tell me :D

Pelle 7/10 2011

Började rida bort mot kyrkogården, men efter att ha kommit ungefär halvvägs genom den vände jag, eftersom det var helt kolmörkt och det kändes ganska läskigt att rida genom kyrkogården själv.
Red in i paddocken och red några en 8-övning en stund och nöjde mig sedan. Är fortfarande lite mesig med att ställa och böja, men jag kände nu att han verkligen skulle behöva mjukas upp lite, han är gaaanska stel :/

Starshine 7/10 2011

På förmiddagen tog jag en tur på min vän Sabinas häst Starshine.
Hon är ett tinker/fullblodssto och supermysig. Hon står även på Odenslunds 4H, och ingår i verksamheten.
Red en skogsrunda, satte inte några krav på henne alls, eftersom hon har haft halvvlia och inte ridits så mycket. Satt på halvlång tygel och styrde, och hon fick själv bestämma tempo och gångart.
Hon var rejält pigg, så det blev några hyfsat långa galoppsträckor och hon var genomsvett när vi kom tillbaka, men det berodde nog mer på lite dålig kondis ;)
Hon är alltid lika härlig att rida, både på ridbanan och ute!
Vill ni se mer bilder på Star kan ni besöka min andra blogg photobykohler.blogg.se

Minne :)

En bild från första dagen när jag satte igår Pelle efter vila i september förra året. Lyckan var helt total, jag som aldrig hade trott att jag skulle få sitta på hans rygg igen :')

Pelle 5/10 2011

Idag följde vi med ett par av de andra tjejerna ut, Pelle tyckte det var hur kul som helst! Han kunde inte riktigt hålla samma takt som de andra hästarna eftersom de var storhästar, men det kändes på honom att han tyckte det var så kul att få lite sällskap! Han går nämligen själv i hage eftersom den förra fodervärden sa att han var så agressiv att han inte kan gå med andra hästar, vilket inte alls stämmer.
Han gick och nickade, vilket han alltid gör när han tycker något är spännande eller roligt, nästan hela vägen. Han tog även tillfället i akt att få busa till det när de andra hästarna "försvann" i en vägkorsning och försökte sig på att bralla iväg lite, gullehästen! Han var enormt hurtig och hur glad som helst!
Bjuder på en bild från september förra året. Ponnyn har just busgalopperat, lägg märke till den enormt nöjda blicken ^^



Glöm inte!

Glöm inte bort frågestunden!

Ännu en!

Hittade lite till mig själv också ;)

Vill ha!

Känner mig lite smått ha-galen för tillfället och kikade runt lite på sådant som jag skulle vilja köpa till Pelle :D
Mobba inte mina kollageskills ;)

Lång man?

Något jag har funderat på länge (lääänge) är hur Pelle skulle se ut i lång man?
Så jag överväger faktiskt att låta den växa ut nu över vintern och se hur jag vill ha det. Jag menar, tröttnar jag på att vänta, eller om det visar sig att det ser helt katastrof ut är det ju bara att klippa ner den :)
Vem vet, han kanske blir jättefin? ;)
Bild från google!

Pelle 4/10 2011

Funderade på om jag ens skulle våga ge mejj ut, det blåste som satan! Stod en extra stund inne och borstade och pysslade för att se om vinden skulle avta, vilket den förstås inte gjorde, så jag fick ge mig ut tillslut ändå. Vad man utstå för dessa hästars skull ;)
Red ner över kyrkogården och genom nybyggsområdet och ner en bit mot Myråsskolan och tillbaka till BRS vbia stora vägen. Var riktigt obehagligt vissa stunder måste jag erkänna. När vinden kom från sidan låg Pelles man ner... det blåste inte lite med andra ord. Pga blåsten var det inte så mycket lönt att försöka med nåt särskilt idag, utan valde att göra mycket halter. Han var jätteduktig, förutom när han blev rädd för en lastbil och hoppade iväg lite. För hans egen skull hoppas jag inte han gjorde skadan värre!
Hoppas på mindre blåsigt väder imorgon så att man kan göra något mer ordentligt!

Pelle 3/10 2011

Idag var ponnyn helt underbar! ♥
Red över kyrkogården och ner i det nybygda villaområdet och tillbaka. Han var lite ovillig att gå ifrån stallet, vilket jag kan förstå eftersom det var nästan becksvart. När vi väl kommit en bit och han blivit lite varm var han så himla härlig! Jag böjde och ställde honom och ville att han skulle gå på i ganska bra grundtempo och gjorde mycket tempoväxlingar, och han klagade inte ett enda dugg! Han var så arbetsvillig och pigg att det kändes som att han kunde jobbat hur länge som helst! Känns verkligen jättebra, tror att B-vitaminerrna han har börjat få verkligen hjälper!
Älskeponny! ♥

Tack så mycket!

Jag vill bara passa på att tacka alla som gett mig lyckönskningar och all positivitet jag fått och mött när det gäller Pelle! Det betyder verkligen jättemycket och ger mig en extra push i mitt självförtroende!
Det får mig att känna att jag verkligen kan klara av detta, ger mig nytt mod när jag känner mig osäker och tvekar på min förmåga.
Kärleken jag känner till Pelle är gränslös, och jag blir så stolt av att höra alla vänliga ord och lycka till!
Tack, tack så himla mycket!

Pelle 2/10 2011

Mamma var gullig nog att följa med ut idag och gå med oss. Pelle tyckte det var jättekul att gå med någon, han blev jättepigg och riktigt hurtig! Red ungefär samma runda som igår, och mamma tog några bilder.
Mycket mer än så är det väl inte att skriva, är fortfarande inte helt bra i knäet, så det blev inte så mycket krav, utan mest bara gå på. :)
Älskeponny ♥

Pelle 1/10 2011

Igår kunde jag inte rida, då jag fick en rejäl smäll på knät av en av hästarna på jobbet och det svullnade till dubbla storleken. Så det var ganska lönlöst att ens försöka ta mig till stallet.
Men idag, trots att jag haltade och inte såg klok ut, drog jag med mig pappa och åkte upp. Pappa sattes på att mocka och jag red en sväng. Skrittade runt kyrkogården, han kändes lite slö, men eftersom jag inte riktigt kunde sätta några krav på honom alls idag så gjorde det inte så mkt, så han fick lunka på. Var mest glad att jag kunde sitta upp alls.
Åkte med mamma och tog in honom på kvällen. Tror han trivs väldigt bra med att få gå ute så mycket längre än vad han fick göra när han stod på 4H, han verkar så nöjd. :)

Frågestund!

Bloggen är ju ganska ny, så jag hoppas det finns något ni vill fråga!
Fråga vad ni vill!

RSS 2.0